|
υℓт!мαтσм
|
Çiçek: Kapatılmayı DTP ve PKK İstiyor" Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Son Dönemlerde Taban Kaybeden DTP'nin Yeniden Toparlanabilmek İçin Çeşitli Marazalar Çıkarttığını, Esasında Partinin Kapatılmasını da Partililer ve PKK'nın İstediğini Söyledi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, son dönemlerde taban kaybeden DTP'nin yeniden toparlanabilmek için çeşitli marazalar çıkarttığını, esasında partinin kapatılmasını da partililer ve PKK'nın istediğini söyledi.
Çiçek, çeşitli açılış ve temel atma törenleri için geldiği Yozgat'ta, Türkiye'de siyasi partilerin ilk kez kapanmadığını, daha önce de partilerin kapatıldığını hatırlatarak, DTP'lilerin daha önce değişik isimlerdeki partilerinin kapatıldığını, bugün parti kapatmanın çözüm olmadığının görüldüğünü vurguladı.
Çiçek, "Bu parti şimdi ortaya çıkmıştır, sayın Başbakanın söylemek istediği tüzel kişilikleri değil partinin kapatılmasına sebebiyet veren kişilerin cezalandırılmasının neticeye daha müessir olacağı kanaatini taşımaktadır, doğrudur. Bu konuda yalnız değil, ben de şahsen siyasi partiler hukukunu bilen, bu konuda geçmişte tecrübesi olan biri olarak ifade ediyorum ki parti kapatmakla bu iş tek başına çözülebiliyorsa o zaman bundan evvel de kapatılmışlardı, o zaman bugünkü durumun olmaması gerekirdi.''
Tek bir tedbirle değil, başka tedbirlerle de bu işin üzerine gitmek gerektiğine dikkati çeken Çiçek, şunları kaydetti:
''Şu an DTP'nin kapatılmasını, benim kanaatim, kendileri ve PKK istiyor. Bunun da sebebi gayet açıktır, çünkü çok ciddi ölçüde taban kaybına uğramıştır, şu anda Türkiye'nin her tarafında birinci parti AK Parti'dir. Tekrar taban elde edilmek adına bu türlü marazalar ortaya çıkartılmaya çalışılmaktadır. Olayı iyi okumak lazım 'o onu dedi, bu bunu dedi' değil de bugün 'o ne yapmak istiyor, onlar ne yapmak istiyor' ona iyi bakmak lazım.''
''Medyada operasyona 5 kala gibi deyimler kullanılıyor, bu ne anlama geliyor?'' sorusuna, ''Onu onlara sorun ne anlama geldiği'' yanıtını veren Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı:
''Operasyon davulla, zurnayla yapılacak bir iş değil. Bu iş çok farklı bir iş. Kararı verenler verecek, olanlar oturur, oturmuştur, çalıştılar, çalışıyorlar. Onun için davulla zurnayla yapılacak bir iş değil. Bu işin tabiatı böyle, aleni konuşmaya müsait değildir.'' (Anadolu Ajansı)
|