Anasayfa Yap   Favorilerime Ekle  
+ BilimveHayat - Bilim ve Hayatın Merkezi » Eğitim » Üniversiteler
 Koç Üniversitesi Tanıtımı

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Koç Üniversitesi Tanıtımı  (Okunma Sayısı 251 defa) Seçenekler Arama
« : 06 Kasım 2007, 17:02:13 »
υℓт!мαтσм
Rektör

Üyelik Bilgileri
Koç Üniversitesi Tanıtımı

Koç Üniversitesi

TANITIM BROŞÜRÜ
http://www.ku.edu.tr/files/brosur/turkce_brosur07-08.pdf

Koç Üniversitesi Tarihçesi       

Vehbi Koç, “Sermaye bulunur, makine alınır, teknoloji transfer edilir; fakat iyi eğitilmiş insan gücü yoksa netice almak zordur...” sözleri ile eğitimli gençlerin yetişmesine ne derece önem verdiğini ortaya koymaktadır. 1969 yılında kurulan Vehbi Koç Vakfı (VKV) eğitim, kültür ve sağlık alanlarında çalışmalarına başlar. Sadberk Hanım Müzesi, Atatürk Kitaplığı, Koç Özel Lisesi gibi önemli yatırımlardan sonra Vakıf, Vehbi Koç’un, üniversite hayalini gerçekleştirmek üzere harekete geçer. 

1988 yılının Ekim ayında Üniversite’nin kuruluş aşamasında yoğun bir araştırma süreci yaşanmış; pek çok konu üzerinde çalışmalar yapılmıştır.

“Koç Üniversitesi Olabilirlik Raporu”nda üç temel husus önem kazanmaktadır:

1. ‘Nitelikli uzman-nitelikli insan’ bütünlüğünü sağlamak üzere, bölüm farkı gözetmeksizin bütün öğrencilere genel kültür müfredatından oluşan bir buçuk yıllık bir “ortak program” uygulanması,
2. Kaynakların önemli bir kısmının eğitime ve bilimsel araştırma-geliştirmeye ayrılması,
3. Lider karakterli, sorunlara çözümler üretme becerisine sahip gençler yetiştirilmesi.
Kurulacak olan üniversitede, mezunların İngilizce diline de üstün derecede hakim olması, arzu edenlerin ilave bir yabancı dili de öğrenebilmelerinin mümkün olması kararlaştırılmıştır. Hedeflenen bir  “Mükemmellik Merkezi”nin kurulmasıdır.
Vehbi Koç’un da Koç Üniversitesi’nin 4 Ekim 1993 tarihindeki ilk dersinde dile getirdiği gibi “Koç Üniversitesi’nin amacı, sıradan olmayan gençlerin iyi yetiştirilmelerini sağlamaktır. Onların yeterli sayıda olmaları ve hak ettikleri liderlik noktalarına gelmeleri sonucu, ülkemizin geleceği güvence altına alınmış olacaktır... Ne kadar çok kaliteli insan yetiştirebilirsek, memlekete o nispette hizmet etmiş olacağız...”
Koç Üniversitesi, kar amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur ve hedeflerine, bu çerçeveden hiç sapmadan devam etmektedir.
Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstinye’de bulunan geçici kampusunda eğitime başlamıştır. Üniversite 2000 yılında Rumelifeneri’ndeki yeni ve daimi kampusuna taşındıktan sonra Mühendislik ve Hukuk Fakülteleri ile Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri ve Mühendislik Enstitüsü de bünyesine eklenmiştir.  Koç Üniversitesi’nin Nişantaşı’ndaki kampusunda Hemşirelik Yüksek Okulu Hemşirelik Lisans Programı ile de eğitim vermektedir. Koç Üniversitesi’nde bugün 19 lisans, 15 yüksek lisans ve 6 doktora programı bulunmaktadır.
Koç Üniversitesi, açılışından bu yana geçen ondört yıl içerisinde Türkiye’nin en gözde üniversitelerinden biri konumuna gelmiştir. 

Neden Koç Üniversitesi       

Uluslararası düzeyde seçkin bir eğitim uygulayan ve özerk bir kurum olan Koç Üniversitesi niteliğe önem vermesiyle fark yaratmaktadır. Bir araştırma üniversitesi olan ve Türkiye’den ve dünyadan pek çok saygın ve tanınmış bilim adamını akademik kadrosunda bulunduran Koç Üniversitesi, Türk üniversiteleri arasında, öğretim üyesi başına düşen makale sayısında son beş yıldır ilk üçte yer almaktadır. 

Öğrencilerine son derece modern tesislerinde dünya standartlarında bir eğitim sunan Koç Üniversitesi, geniş laboratuvar, bilgi işlem ve araştırma imkanları sayesinde eğitimi her zaman en üst seviyede tutmaktadır. Güzel ve rahat bir ortamda okuma imkanı bulan öğrencilerimiz, iyi bir İngilizce eğitimle birlikte isterlerse Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Rusça dillerinden birini de öğrenme olanağına sahiptirler.

Koç Üniversitesi’nin en önemli özelliklerinden biri de öğrencilerinin kendi eğitimlerini kendilerinin şekillendirmesidir. Koç Üniversitesi öğrencileri, hangi bölümde okurlarsa okusunlar ilk bir buçuk yıl temel bilgilerden oluşan derslerin sunulduğu ortak programdan geçerler. Bu “çekirdek” programla öğrencilere, değişik kültürlere ve ortamlara rahatlıkla uyum sağlayabilecekleri bir eğitim verilmesi amaçlanır. Bu çekirdek programı tamamlayan öğrenciler seçmeli derslerle kendi eğitimlerini kendileri şekillendirme olanağına sahiptirler.

Az sayıda öğrencisi olan Koç Üniversitesi bu özelliğiyle diğer üniversitelerden ayrılmaktadır. Küçük öğrenci sayılı sınıflarda birebir eğitim alma olanağını yakalayan öğrencilerimiz üniversitemizin deneyimli ve güçlü akademik kadrosu ile sürekli etkileşim içindedir. Laboratuvarlar, sınıflar ve diğer bütün imkanlar ders saatleri dışında da öğrencilerin kullanımına açıktır. 

Koç Üniversitesi, güçlü akademik yapısına ek olarak renkli ve hareketli sosyal ortamı ile de farklılaşmaktadır. Üniversitemiz, öğrencilerine çok çeşitli alanlarda faaliyet gösteren öğrenci kulüplerinin yanı sıra spor takımları ve gönüllü organizasyonlar ile de olumlu bir sosyal yaşam ve kampus ortamı sunmaktadır. 

Öğrenciler, eğitim hayatları süresince alacakları kaliteli eğitimle beraber mezuniyet sonrası geniş iş olanakları nedeniyle de üniversitemizi tercih etmektedirler.

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: